Cavitatie

Weg met cellulitis en vetophopingen dankzij cavitatie!

Liposuctie wordt BEAUTYcav. Dit is een revolutionaire technologie voor het verminderen van cellulitis en het verwijderen van lokale vetophopingen. Zonder pijn, zonder snijden én zonder risico’s.

Cavitatie is een nieuwe manier om vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder een chirurgische ingreep. Het gaat hier om het verwijderen van lokale vetophopingen op zones waar het moeilijk verdwijnt. Het gaat niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verminderen van overtollig vet op lichaamsdelen waar het door beweging en training niet weg te krijgen is.

Wat is cavitatie?

Cavitatie met de BeautyCav is de allernieuwste technologie om met blijvend resultaat vet te verwijderen (en de vetcel te verkleinen) en dit zonder chirurgische ingreep. Cavitatie is een natuurlijk proces in het lichaam dat opgewekt wordt door ultrasone geluidsgoven. Tijdens dit proces worden de wanden van de vetcellen door krachtige luchtbelexplosies kapot gemaakt. Het losgemaakte vet komt in de bloedsomloop en wordt via het lichaam op een natuurlijke wijze afgevoerd (nieren, lever en spieren.

Het is een manier om permanent vet te verwijderen en wordt vooral toegepast op de buik, dijen, rug, lovehandles en heupen. Het is bovendien de enige methode die momenteel geschikt is om modulaire cellulitis aan te pakken. Dit is cellulitis in een vergevorderd stadium en wordt ook wel hardnekkige cellulitis genoemd. Het silhouet wordt in een zeer korte tijd hertekend. Wat zijn de voordelen?

Hoe verloopt een behandeling?

Stap 1 van de behandeling

Intakegesprek en figuuranalyse 

Voor we starten met de behandeling gaan we eerst samen een intake doen en een medische vragenlijst overlopen. Tijdens dit gesprek bepalen we samen de te behandelen zone, doen we een impedantielichaamsmeting en meten we de te behandelen zone op. Als er geen contra-indicaties zijn, kan er onmiddellijk gestart worden met de behandeling.

De behandeling

Het is belangrijk om voor de behandeling 1 liter water te drinken zodat alle afvalstoffen vlugger uit het lichaam verwijderd worden. Op de te behandelen zones wordt er contactgel aangebracht om contact te kunnen maken tussen de behandelkop en het lichaam. De behandeling is pijnloos, je kunt wat lichte tintelingen waarnemen en lichte warmteontwikkeling voelen.

Stap 3 behandeling

Afvoeren van afvalstoffen en huidversteviging

Na de behandeling gaan we de behandelde zone 10 minuten met de LPG behandelen. Dit zit standaard in iedere cavitatiebehandeling. Dit is om ervoor te zorgen dat het celvocht en de andere afvalstoffen vlugger afgevoerd worden. De LPG endermologie gaat er voor zorgen dat de huid die behandeld werd verstevigd wordt. Na de behandeling adviseren we om nog 1 liter water te drinken, om 30 minuten te bewegen en om alcohol te vermijden.

stap 4 behandeling

Follow-up en vervolgafspraken

Voor optimale resultaten heb je 4-6 beurten nodig afhankelijk van de grootte van de te behandelen zone. Na iedere behandeling plannen we een volgende afspraak in. Er kan maximum 1 keer per week behandeld worden.  Naast de behandeling krijg je advies om de behandeling te optimaliseren met voedingssupplementen en voedingsadvies.

Is cavitatie voor iedereen?

Cavitatie kan in het esthetische domein een veilig alternatief zijn voor liposuctie in de minder ernstige gevallen, maar kan ook complementair gebruikt worden.

Cavitatie is ideaal voor iemand die een kleine vetophoping heeft die maar niet weggaat door sporten en een aangepast voedingspatroon of bij heel hardnekkige cellulitis. Per behandeling kan er een zone van maximum één A4 pagina behandeld worden. Meer is niet mogelijk omdat het lichaam dan niet meer in staat is om loskomende vetten te verwerken.

Cavitatie kan niet bij zwangerschap, pacemaker, metalen aanwezig in het lichaam, huidklachten, lever- of stofwisselingsziekte en obesitas.

Welke zones kunnen behandeld worden?

Cavitatie is ideaal voor probleemzones zoals:

Hoe vaak dien ik een behandeling te plannen?

Net zoals bij alle andere behandelingen en diëten raden we een gezonde levensstijl aan. Denk daarbij aan voldoende beweging, gezonde voeding (eens zondigen mag), voldoende water drinken en alcohol vermijden of met mate.  Het proteïnedieet in combinatie met de behandeling blijkt zeer effectief te zijn.

We raden steeds 4-6 behandelingen aan afhankelijk van het gewenste resultaat. In principe zijn er achteraf geen onderhoudsbehandelingen meer nodig tenzij je in gewicht bijkomt. 

Een cavitatie behandeling duurt 30 minuten inclusief 10 minuten LPG. Deze behandeling plan je best elke week of 2 weken in. Zo geef je jouw lichaam even tijd om het vet te verwerken en te rusten. Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen? Neem gerust contact op.

Cavitatie prijs

Intake gesprek met 1ste behandeling

€ 149

Cavitatiebehandeling (incl. 10 min LPG)

€ 149