Intake Pro10 proteïne dieet

Pro10 proteïne dieet onder begeleiding

Met het moderne Pro10 proteïne dieet, onder begeleiding van Annelies, erkendePro10 coach, zal je op een gezonde en verantwoorde manier jouw overtollige kilo’s kunnen aanpakken. De begeleiding en opvolging zorgt ervoor dat het een motiverende manier is om je overtollige kilo’s vet te verliezen zonder honger en op een gezonde manier.

Het dieet staat voor kwaliteitsproducten, een uitgebreid gamma en therapeutische begeleiding. Je kiest zelf hoe slank je wilt zijn. Wil je 3 kg of 30 kg afvallen? Neem je gezondheid terug in handen en voel je beter in je vel.

Afvallen onder begeleiding

Afvallen doe je niet altijd om er beter uit te zien, een maatje minder te hebben maar overgewicht kan ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen (hoge bloeddruk, cholesterol, diabetes, …). Een goede gezondheid moet altijd voorop staan. We gaan niet streven naar een zo laag mogelijk gewicht of kleinste maatje maar een haalbaar gewicht waar jij je goed bij voelt.

Bij Spa Différent gaan we samen voor een gezond gewicht, aanleren van nieuwe gewoontes met aandacht voor meer beweging, voldoende nachtrust en een laag stressniveau. We noemen het liever geen dieet maar gewoon een gezonde levensstijl. Daarom is het proteïnedieet een leuke aanzet om in het begin van je nieuwe levensstijl wat vlugger kilootje te verliezen zonder honger te hebben. Een plan met een duidelijke structuur en met producten die je ondersteunen om enkel vetten te verliezen en geen vocht en spieren waardoor we het jojo-effect kunnen voorkomen.

Wat zijn eiwitten of proteïnen?

Van eiwitten krijg je niet alleen spierballen maar voldoende eiwitten zijn van groot belang voor je gezondheid, je hormoonbalans en heeft ook nog heel wat andere gezondheidsvoordelen:

 • Eiwitten zijn bouwstoffen: ze zijn nodig voor het opbouwen en behouden van spieren, cellen en huid
 • Eiwitten zorgen ervoor dat je lekker in je vel zit: wanneer je voeding te weinig eiwitten en dus aminozuren (serotine) bevat kun je je ongelukkig en down voelen
 • Eiwitten zorgen ervoor dat je lever kan ontgiften: een overbelaste lever kan ervoor zorgen dat je moeilijker afvalt en minder energie hebt
 • Eiwitten zorgen voor een mooie huid en gaat huidveroudering tegen: het eiwit collageen speelt hierin een grote rol. Collageen is nodig om de huid van binnenuit te verstevigen en rimpels minder zichtbaar te maken.
 • Eiwitten houden je bloedsuikerspiegel stabiel: je wordt minder insuline aangemaakt bij het eten van eiwitten. Het lichaam moet wat harder werken voor de verbranding van eiwitten. Op die manier wordt kan het eten van meer eiwitten bijdragen aan het verbranden van vet.

Koolhydraatarm en ketose

Pro10 Pharma is een uitgebalanceerd afslankprogramma dat we samen doorlopen. We werken met producten verrijkt in eiwitten maar die arm zijn aan koolhydraten en vetten. Dat zorgt voor een snelle afbraak van vetreserves, met behoud van je spiermassa.

48 uur tot 72 uur na de start van je programma gaat je lichaam in ketose, een biomechanische reactie die het gevolg is van het feit dat je stopt met het eten van koolhydraten en vetten. Je lichaam krijgt voornamelijk eiwitten toegediend waardoor het energie moet halen uit het verbranden van vetreserves. Zo slanken we af! We hebben geen hongergevoel, het serotoninegehalte in onze hersenen stijgt en we voelen ons beter en energieker dan ooit.

Hoe werkt een proteïnedieet?

Het Pro10 afslankprogramma is een persoonlijk afslankprogramma dat steeds onder begeleiding is. Er wordt steeds gestart met een intakegesprek, weging en lichaamsanalyse. Zo  leer ik jou, je eetgewoontes, je levensstijl, je verwachtingen beter kennen. Op basis maak ik samen met jou een aangepast programma op.

Het verloop van het programma is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Reactie van je metabolisme
 • Te behalen resultaten
 • Je persoonlijke beleving van het dieet.

Het Pro10 Pharma-dieet werd opgesteld als stappenplan richting ons einddoel: jouw gezond gewicht!

Eiwitshakes

Proteïnen zijn opgebouwd uit aminozuren. Er bestaan 20 aminozuren waarvan 8 essentiële. Essentieel betekent dat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. Het lichaam is dus verplicht om ze uit voeding te halen. Het is daarom belangrijk om eiwitten van goede kwaliteit te kiezen en deze te spreiden doorheen de dag (4 à 5/dag).

Krachtige eiwitbronnen zijn: vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren, soja, eitjes, noten en zaden. Eiwitshakes, eiwitrepen, proteïnekoekjes, proteïnechips zijn een gemakkelijke, gezonde en lekkere manier om extra eiwitten binnen te krijgen. We hebben ongeveer 1 g eiwit/kg lichaamsgewicht nodig per dag voor de opbouw en behouden van onze huid, spieren en orgaan. Dus niet alleen interessant om af te vallen maar ook voor sporters! Ook ideaal om eiwitten aan te vullen wanneer je vegetarisch of veganistisch eet.

Stappenplan naar een gezond gewicht

1. Strikte fase

In het eerst programma verlies je het meeste gewicht. Je volgt nu een strik dieet op basis van eiwitporties (Pro10 en vlees/vis/eitjes) gecombineerd met 2x/dag groentjes. Wees creatief met de groenten, je kan ze wokken, stoven, stomen, als soep eten of rauw. Koolhydraatrijke voedingsmiddelen zoals brood, aardappelen, pasta, rijst, fruit, alcohol, taartjes, … zijn niet toegelaten.

De eerste dagen kunnen wat ontwenning zijn, maar geen nood, samen geraken we er wel doorheen.

2. Gemengde fase

In deze fase worden er 2 maal dag eiwitten zoals fijne vleeswaren, vlees, vis of zuivel opnieuw in het schema geïntroduceerd. Je blijft ook 2x/ dag groentjes gebruiken. Je neemt eigenlijk een lunch en diner met groenten en vlees maar zonder koolhydraten.

Je kan deze fase gemakkelijk combineren met je gezin en kan ook als startfase gedaan worden. Deze fase raden we aan tot je je gewenst gewicht bereikt hebt of tot wanneer je graag brood en fruit gaat eten. Waar jij je goed bij voelt, dat is belangrijk voor ons.

Pro 10 salade
Pro 10 rijstmaaltijd

3. Opbouwfase

Deze fase heeft niet meer als doel af te slanken maar wel een noodzakelijk stap om je nieuwe gewicht op lange termijn stabiel te houden. In deze fase wordt de het Pro10-ontbijt ingewisseld voor een graanproduct (brood, havermout, pistolet, …) en zuivel (platte kaas, Griekse yoghurt, …). Als 10-uurtje mag je een portie fruit eten.

Het is heel belangrijk om je aan dit schema te houden. Enkel op deze manier kan je lichaam wennen aan de opbouw van de hoeveelheid koolhydraten.  Heb je slechts enkele kilo’s te verliezen? Dan is dit de ideale instapfase.

4. Stabilisatiefase

Deze fase is superbelangrijk om je nieuwe gewicht voorgoed te behouden. Je stapt nu over op een evenwichtige voeding met 2 maaltijden met natuurlijke eiwitten en 2 of 3 tussendoortjes. Kies fruit als tussendoortje of wil eens een zoete snack haal dan de Pro10 repen of desserts in huis.

Je hebt je doel bereikt. Je mag opnieuw alles eten! Geen voedingsmiddel is verboden, je heb je goede eetgewoontes onder de knie en je kan eten wat je wil in voldoende en evenwichtige hoeveelheden. Deze fase doe je om op gewicht te blijven en een gezonde levensstijl aan te houden.

Gezonde levensstijl en op gewicht blijven

Je bent wat je eet, kinkt logisch, niet? Met dit programma wil ik je laten stilstaan bij wat je eet. Bewust eten is een goed begin.

 • Snoep je veel tussendoor?
 • Sla je meestal je ontbijt over? Denk aan ‘break’fast
 • Neem je nooit de tijd om rustig te eten? Denk aan je ‘maal’tijd.
 • Ben je emo-eter?

Dit zijn hardnekkige gewoontes en die wil ik samen met jou veranderen. Ik help je graag op weg naar een gezonde levensstijl. Dit zal je stimuleren om ook na het eiwitdieet je nieuwe gewicht te behouden.

Proteïne dieet prijs

Intake € 60
Starterspakket 2 weken€ 185 (incl. intake en uitleg)
Opvolging 15 minuten€ 20

Veel gestelde vragen

Tijdens een proteïne dieet mag je enkel eiwitrijke maaltijden, bepaalde groenten, suikervrije dranken en proteïneshakes consumeren. Dit omdat je koolhydraten en suikers moet vermijden. Ook zeker belangrijk: sla geen maaltijden over!